DET GULE VÆRELSE

Episode 100: Joker (2019)

July 19, 2020 Det Gule Værelse Season 1 Episode 100
DET GULE VÆRELSE
Episode 100: Joker (2019)
Show Notes

DENNE FILM HANDLER IKKE OM TRUMP, MEN OM DET AMERIKA DER GAV OS TRUMP - sådan skriver instruktøren og samfundskritikeren Michael Moore om det nyeste skud på stammen over film fra Batman-universet.

Joker (2019) er instrueret af Todd Phillips, der sammen med Scott Silver også skrev filmens manuskript. Filmen tager udgangpunkt i en oprindelseshistorie om superskurken Jokeren i det amerikanske tegneserieforlag DC Comics superhelteunivers centreret i den kriminalitets belastede storby Gotham City. Filmen adskiller sig dog fra de traditionelle superheltefilm ved ikke at være en actionfilm, men i stedet karakteriseres som en psykologisk thriller.

Filmens hovedrolle som standupkomikeren Arthur Fleck alias Joker spilles suverænt af skuespilleren Joaquin Phenix, og i en overbevisende birolle har vi Robert De Niro som tv-værten Murray Franklin. Filmen blev nomineret til ikke mindre end 11 Oscars og modtog to Oscars - én for bedste hovedrolle som gik til Joaquin Phenix og én for musikken som gik til den islandske komponist Hildur Guðnadóttir, som komponerede musikken til tv-serien Chernobyl (2019).

Lyt til en samtale i Det Gule Værelse, hvor dine værter Thomas og Morten tager en snak om superskurke, Donald Trump, standupkomikere og om hvem der reddede Joaquin Phenix fra en bilulykke.

Tak, fordi du støtter podcasten på 10eren 🤓

Support the show