DET GULE VÆRELSE

Episode 101: Verdens første mord

November 22, 2020 Det Gule Værelse Season 2 Episode 1
DET GULE VÆRELSE
Episode 101: Verdens første mord
Show Notes

ER JEG MIN BRODERS VOGTER, svarer Kain da Gud spørger til hans broder Abel.  Historien fra Første Mosebog om brødrene Kain og Abel er fortællingen om et bestialsk overfald på en mark ikke langt fra Paradiset. Det er et brodermord affødt af jalousi, som den type mord ofte er. Et mord, der siden er blevet kaldt verdenshistoriens første mord.

VERDENS FØRST MORD er den første episode i en helt ny podcastserie fra DET GULE VÆRELSE. Vi kalder serien LEGENDARISKE MORD. Med et historisk blik og stor kærlighed til den gode fortælling, kaster vi i hver episode lys over et af verdenshistoriens mange legendariske mord. Vi stiller de grundlæggende spørgsmål: 

  • Hvem var den myrdede og hvem var morderen?
  • Hvor og hvornår skete mordet?
  • Hvordan og under hvilke omstændigheder blev mordet udført?
  • Hvad gik forud for mordet, hvad var motivet og hvilken betydning fik det efterfølgende?

Hver episode er krydret med referencer til film, tv-serier, romaner, fagbøger, billedkunst, tegneserier og hvad vi ellers synes kan bidrage til fortællingen og legenden om det mord vi har som tema.

Dine værter i DET GULE VÆRELSE er som altid Thomas og Morten. Manuskriptet har vi skrevet og researchet sammen, mens Morten har stået for det tekniske med at optage, klippe og redigere.

Vi sender hver måned en ny episode af LEGENDARISKE MORD. Håber at du har lyst til at lytte med?

🤔 HVIS DU KAN LIDE FILM og du endnu ikke har lyttet til vores første podcastserie 100 BEDSTE FILM, så tjek også den ud 👀

Vi bliver glade, hvis du deler podcasten med dine venner, anmelder den eller giver den nogle stjerner på Apple Podcast. På den måde hjælper du andre med at finde frem til podcasten. Og det giver os lyst og blod på tanden til at lave flere episoder 😼

TAK, fordi du lytter til DET GULE VÆRELSE og TAK til dig, som støtter podcasten på 10eren 🤓

Support the show